Vernieuwenderwijs

homepage – nieuw

Praktijkervaring

We staan dagelijks voor klas en hebben veel verandertrajecten begeleid: weten daardoor wat werkt én wat niet werkt.

Theoretische kennis

We handelen graag vanuit kennis, niet vanuit een hype. We onderbouwen onze diensten dan ook vanuit verschillende onderzoeken.

Maatwerk

Iedere school en docententeam is anders: we kijken graag samen hoe we kunnen helpen werken aan beter onderwijs.

Over ons

Onderwijs is echt ons ding. Dat is ook niet zo gek: er zijn meer mogelijkheden dan ooit en we weten dankzij onderzoek ook steeds beter hoe onze hersenen werken. Het is dus bijna vreemd om niet actief bezig te zijn met het verbeteren van het onderwijs!

Wij zijn docenten en onderwijskundigen die dagelijks in de (les)praktijk staan en bezig zijn met onderwijsinnovatie. Met onze ervaring, kennis en expertise op het gebied van lesgeven en veranderkunde helpen we scholen te werken aan beter onderwijs. Dit doen we door workshops, lezingen, inspiratiesessies en bovenal het opzetten en begeleiden van innovatietrajecten. Bij dit alles staat de dagelijkse realiteit centraal: er is geen one-size-fits-all oplossing voor goed onderwijs. Graag kijken we samen hoe we middels maatwerk, doelgericht, stap voor stap kunnen helpen te werken aan beter onderwijs.

Meer over ons →Neem contact op →

Meetup-virtual-reality
Lezing-leerling2020-1024x576

Ons aanbod

Workshops

We geven workshops over verschillende onderwerpen. Tijdens deze workshops gaan we praktisch aan de slag: we leren door te doen. Daarbij zorgen we er voor dat datgene wat we maken de volgende dag meteen in de les kan worden ingezet: op die manier blijft het niet hangen bij alleen een idee.

Lezingen

We geven korte en lange lezingen over verschillende onderwerpen. Tijdens onze lezingen geven we nieuwe theoretische kennis en maken we daarbij meteen te koppeling met dagelijkse praktijk. Op die manier geven onze lezingen nieuwe inzichten waar echt je wat mee kan in je eigen les.

Innovatietrajecten

We helpen scholen, organisaties en bedrijven met innovatietrajecten. Met onze ervaring, kennis en expertise op het gebied van lesgeven en veranderkunde, maken we een traject op maat waarbij we samen met docenten aan de slag gaan om het onderwijs écht te verbeteren.

Onderwijsthema's

We bieden ondersteuning bij verschillende onderwijsthema’s. Daarbij kunnen we het thema ter kennismaking breed benaderen of ter verdieping juist inzoomen op enkele onderdelen er van. Hiernaast staat een selectie van ons aanbod.

Formatief toetsen
Gamification
Makersonderwijs
Brein en leren
sdr
cof

Hands-on

We geloven in leren door te doen: een innovatie lukt alleen als mensen betrokken zijn en dingen echt kunnen ervaren. Daarnaast vinden we het belangrijk om maatwerk te leveren: iedere school is anders. We gaan daarom graag in gesprek met teamleden en denken daarbij graag in mogelijkheden.

Diep op de inhoud

We vinden het belangrijk dat beslissingen worden gemaakt op basis van inzichten: inhoudelijke kennis zorgt er voor dat je tot nieuwe inzichten komt en onderbouwde keuzes kan maken. We baseren onze workshops, lezingen en innovatietraject dan ook op diverse onderzoeken rondom de onderwerpen.

Praktisch in de uitvoering

De praktijk is overal anders en is soms ook weerbarstig, zo ondervinden ook wij dagelijks. We weten daarom als geen ander hoe belangrijk het is dat iets praktisch uitvoerbaar moet zijn. We vertalen daarom altijd theorie naar praktijk: op die manier kun je écht je eigen praktijk verbeteren.

Opdrachtgevers

Enkele organisaties die gebruik hebben gemaakt van onze diensten: