Vernieuwenderwijs

Diensten

We bieden verschillende soorten diensten aan om te ondersteunen bij het werken aan beter onderwijs. Zo bieden we inspirerende lezingen, actieve workshops, praktische inspiratiesessies en doelgerichte innovatietrajecten. Bij al onze diensten staat de vertaling van theorie naar de praktijk centraal: wat zegt onderzoek en hoe kun je daar wat mee in de lessen? Hieronder vind je meer informatie over de soort diensten die we aanbieden en onze bijbehorende uitgangspunten.

Meer over ons → Neem contact op →

kaleidico-754525-unsplash
Vanuit de praktijk

We staan dagelijks in de praktijk en weten daardoor wat werkt én niet werkt. Binnen al ons aanbod proberen we daarom zelf het goede voorbeeld te geven: we koppelen verhalen dan ook aan onze eigen praktijk.

Onderzoek als basis

We handelen graag vanuit kennis, niet vanuit een hype. We onderbouwen onze diensten dan ook vanuit verschillende onderzoeken. Daarbij hebben we oog voor de nuance en soms weerbarstige praktijk.

Morgen toepasbaar

We streven ernaar dat je alles wat je leert en maakt, de volgende dag meteen in de praktijk kan gebruiken. We geloven in leren door te doen en daarom ligt onze focus waar mogelijk bij het aan de slag gaan.

Denken in mogelijkheden

We denken in kansen en mogelijkheden: we denken actief mee wat kan werken en hoe dat bereikt kan worden. Daarbij zijn we positief kritisch, enthousiast en helpen we graag docenten om dit ook te zien.

Workshops en inspiratiesessies

We geven workshops en inspiratiesessies aan zowel grote als kleine groepen. Deze zijn zo ingericht dat je het als docent meteen de volgende dag kan toepassen in je eigen les. Dat doen we door theoretische kennis te combineren met onze eigen ervaring als docent en deze te verbinden aan de plaatselijke praktijk: we geven nieuwe inzichten en denken actief met docenten mee hoe zij die inzichten kunnen toepassen in hun eigen les. Op die manier blijft het niet hangen bij een idee maar hebben zowel de docenten en dus ook de leerlingen er meteen wat aan.

cof

Korte en lange lezingen

We geven korte en lange lezingen op zowel grote conferenties als kleinschalige bijeenkomsten. Dit kan zijn als leuke inspirerende kick-off of als inhoudelijke aanvulling bij een leerzame dag. In onze lezingen geven we nieuwe theoretische kennis, voorbeelden van andere scholen en maken we daarbij meteen de koppeling met de dagelijkse praktijk. Op die manier geven onze lezingen nieuwe inzichten én leer je meteen wat je mee kan in je onderwijs.

Lezing-leerling2020-1024x576

Onderwijsadvies en innovatietrajecten

Echte verandering in een school gebeurt niet vanzelf. Een workshop of lezing kan zorgen voor een aantal nieuwe gedachtes, maar een echte verandering is een heel proces. Daarover geven we advies en/of zetten we een traject op. Samen met jou – onze opdrachtgever – kijken we wat de wensen zijn, hoe het team graag werkt en op welke manier we tot een goed resultaat kunnen komen. We hebben daarbij een eigen manier van werken: hands-on, diep op de inhoud en vooral praktisch in de uitvoering.

dylan-gillis-533818-unsplash

Geïnteresseerd in een actieve workshop, praktische inspiratiesessie, inspirerende lezing of doelgericht innovatietraject? Of ben je op zoek naar advies over een specifiek onderwerp? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op: we kijken graag samen op welke manier we kunnen helpen.

Neem contact op →
ilya-pavlov-87472